LGS Sonucları

TEOG ek yerleştirme puanları nasıl hesaplanır 2018?



2017-2018 öğretim yılı “Temel Eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi” kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilme sonuçları ne zaman açıklanıyor.

2018 TEOG Yerleştirme Sonuçları Sayısal Verileri:

Hiçbir tercihte bulunmayan veya tercihte bulunduğu halde tercihlerinden birine yerleşemeyerek açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler ile tercihleri doğrultusunda bir ortaöğretim kurumuna yerleşen öğrenciler istemeleri hâlinde üç dönem halinde nakil başvurusunda bulunabilecektir.

Anadolu Liseleri için Tercihler ve Nakil Dönemleri

Birinci Nakil Dönemi
Ağustos 2018,

İkinci Nakil Dönemi
Ağustos 2018,

Üçüncü Nakil Dönemi
Ağustos - Eylül 2018

Öğrenciler, belirlenen süreler içerisinde yerleştirmeye esas nakil başvurusu için boş kontenjan şartı aranmaksızın 3 (üç) tercih yapabilirler.

Her nakil döneminde yapılacak 3 tercih istenirse diğer tercih dönemlerinde de kullanılabilir.

*** Yerleştirmeler Yerleştirmeye Esas Puan’a (YEP) üstünlüğüne göre merkezi olarak yapılacak

Ağustostan sonra okullara yerleştirmeler taban puan sınırlaması kalktığından puan üstünlüğüne göre yapılacak.

İl ve ilçe ile okul türü sınırlaması olmayacak. Adaylar tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden onaylatabilirler.

Yerleştirmeye esas nakil süreci Eylül 2018 tarihinde sona eriyor.

Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.


TEOG ek yerleştirme puanlarını öğrenmek için tıklayınız


Özel Okullar Kayıt Dönemi

Özel okullarda serbest kayıt dönemi okullar açılana kadar devam edebilecek.
Temmuz tarihinde biten özel okul kayıtları Ağustos tarihi ile başlayacak Nakil Dönemi ile tekrar başlayacak. Türk ve yabancı kolejlerde oluşabilecek kontenjan açıkları için isteyen veliler tercih ettikleri okulun kayıt kabul şartlarına uyuyorlarsa o okullara gidip her gün kayıt yapabilirler.

Devletten özel okula özel okuldan devlete geçiş için herhangi bir sınırlama yok. Özel okullar için sınırlama okulların ilan ettikleri kontenjan ve kayıt kabul koşullarına uygun koşullara sahip olmaları gerekiyor.

Öneri ve Uyarılar

Öğrencilerin yerleştikleri okullardan memnunlar ise herhangi bir şey yapmalarına gerek yok.

Eğer yerleştikleri okullardan memnun değiller ve daha üst tercihlerine yerleşmek istiyorlarsa bu tercihleri için nakil dönemini değerlendirebilirler.

Özel okul tercihi yapmayı düşünen veliler daha önce araştırdıkları okulları listelerine tekrar alabilirler.

İyi ve doğru okul seçimi için çocuklarına uygun ve ilke ve değerleri itibari ile kişisel gelişimlerine destek verebilecek okulları tercihleri arasına alabilirler.Okulların taban puanları ve kontenjanları gün be gün değişebilir, bunu ya okulların web sitelerinden ya da telefon yolu ile ilgili yöneticilerinden öğrenebilirsiniz. Mümkün se de yüz yüze görüşmeyi yeğlemelisiniz.

Yabancı kolejlerin neredeyse kontenjanları dolmuş gibi duruyor. Ancak unutmamalılar ki Anadolu liselerinde nakil döneminde oluşacak oynamalar nedeniyle bu okulların da kontenjanlarında oynamalar olabilecektir. Bunu da göz ardı etmeyin.


TEOG ek yerleştirme sonuçları tıkla öğren