LGS Sonucları

TEOG mazeret sınavları ne zaman yapılacak?



TEOG mazeret sınavları 17-18 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda mazeret sınavı yapılır. Mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde yapılır.

Sonuçlar Ocak ayı içerisinde erişime açılacak. İkinci dönem ortak sınavları ise 27 ve 28 Nisan'da, mazeret sınavları da 20-21 Mayıs 2017'de uygulanacak. Sonuçlar ise Haziran'da açıklanacak.

ORTAK SINAVLARIN YAPILACAĞI DERSLER

Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ve T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin öğretim programlarında yer alan kazanımları öğrencilerin elde etme seviyesinin ölçülmesi amacıyla çoktan seçmeli soruların yer alacağı ortak sınavlar uygulanacaktır.

1. Dönem TEOG Sınav Sonuçları (23-24 Kasım 2016) e Okul MEB

2016 2017 1. Dönem merkezi ortak sınavlar 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak. Bu yapılan 1. Dönem TEOG sonuçları e okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden ocak ayının ilk haftasında açıklanacak. Öğrenciler TEOG puanlarını bu sayfadan öğrenebilirler.

1. Dönem ve 2. Dönem TEOG Merkezi Ortak Sınav Tarihleri Çarşamba ve Perşembe’ye Denk Geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG merkezi ortak sınavlarının yapılacağı tarihleri internet sitesinden duyurdu. TEOG sınavları geçen sene olduğu gibi perşembe cuma değil, çarşamba perşembe günleri yapılacak. Buna göre, birinci dönem TEOG ortak sınavları 23-24 Kasım 2016’da yapılacak. mazeret sınavları ise, 17-18 Aralık 2016’da olacak. İkinci dönem TEOG ortak sınavları için belirlenen tarih ise, 26-27 Nisan 2017. Bu sınavın mazereti de, 20-21 Mayıs 2017’de gerçekleştirilecek.

TEOG'DA KAÇ SORU SORULACAK?

Yapılacak sınavlarda her dersten 20'şer soru sorulacak. Öğrenciler toplam 120 sorudan sorumlu olacak.

TEOG'DA KAÇ DAKİKA SÜRE VERİLECEK?

Sınavlarda her derse 40 dakika süre verilecek. TEOG sınavlarında soru başına 2 dakika düşecek.

TEOG İÇİN BAŞVURU İŞLEMLERİ

8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için ücret yatırmayacaklardır. e-Okul Sistemine kayıtlı 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru yapmayacaklardır.

8’inci sınıf öğrencileri 2017 yılı PYBS’ye ayrıca girmeyeceklerdir. Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin başvuruları, 2017 yılı PYBS kılavuzunda belirtilen tarihlerde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır.

Açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.

Yurt dışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullardan sınava girmek isteyen öğrenciler; bu kılavuzda yer alan “EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik veya Konsolosluk yetkililerine onaylatacaklardır.

Yurt dışında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler bulundukları ülkedeki büyükelçiliklerde/başkonsolosluklarda onaylattıkları denklik belgesine göre ortak sınavlara girebileceklerdir.

Öğrenciler/veliler, birinci dönem sınavları için Kasım 2016, ikinci dönem sınavları için Mart 2017 tarihine kadar Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Emniyet Mahallesi Milas Sokak No:21 Teknikokullar 06500ANKARA-TÜRKİYE adresine APS veya dengi posta yoluyla aşağıdaki belgeleri göndereceklerdir.

TEOG PUAN HESAPLAMA

Yılsonu Başarı Puanı

Yılsonu başarı puanı, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yılsonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölümünden elde edilen puanı ifade eder. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılır.

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı

Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.

Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması

Öğrencilerin 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılır.