TEOG'da tam yapan öğrenci sayısı belli oldu mu? Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında yapılan merkezi yazılılar dün sona erdi.2016 TEOG soru ve çözümlü cevapları açıklandı. MEB saat 13.00'da eba.gov.tr sitesi üzerinden TEOG sorularını ve cevaplarını iletişime açtı.
En son yapılan TEOG sınavında yaklaşık 980 öğrenci 120 sorunun 120'sini de yaptı. Birinciler Van'ın Erciş ilçesinden çıktı.
Bakan Yılmaz, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen sahur programına katıldı.
Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'yi daha iyi ve daha güzel bir ülke yapmak için çalıştıklarını belirterek, Türkiye'nin geçmişle kıyaslanamayacak ölçüde çok daha güçlü olduğunu belirtti.
Milletin birliği ve beraberliğiyle zor günlerin aşılacağına işaret eden Bakan Yılmaz, Türkiye'de geçen 15 yılda ulaşım, eğitim, sağlık, enerji, çevre, konut gibi alanlarda çok büyük işler gerçekleştirildiğini, eğitimde ve sağlıkta sürekli reformlar yapıldığını anlattı.
Yılmaz, "Türkiye'de eğitim alanında yapılanlar gerçekten devrim. Yine de beklentiler çok fazla, önümüzdeki dönemde bu beklentileri karşılayacağız." diye konuştu.
6 DERSTEN 12 SINAV VAR TEOG sınavları Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi olmak üzere 6 dersten yapılıyor. İki yıldır TEOG sınavlarındaki soruları değişik illerdeki devlet okullarında görevli öğretmenler hazırlıyor. Bu yılın sorularını 83 öğretmen hazırladı.
YERLEŞTİRME PUANI NASIL HESAPLANIYOR?TEOG'un 12 sınavının sonucu 700 tam puan üzerinden hesaplanıyor. 12 sınavda tüm soruları doğru yapan öğrenci 700 puan alıyor. Öğrencinin 6., 7. ve 8. sınıf notları 300 tam puan üzerinden hesaplanıyor. Yerleştirme puanı öğrencinin 3 yıllık yılsonu notları ile 12 sınavdan oluşacak puanın toplamının ikiye bölünmesiyle bulunuyor. Bu puanının oluşmasında öğrencinin 6., 7. ve 8. sınıf yılsonu başarı notlarının aritmetik ortalaması yüzde 30 oranında katkı sağlayacak. 12 sınavın sonucu ise yerleştirme puanının oluşmasına yüzde 70 katkı yapacak. 3 yılda tüm notları 100 üzerinden 300 olan ve 12 sınavda da 700 alan bir öğrencinin yerleşme puanı 500 olacak.
"3 öğretmenden 2'si hükümetimiz döneminde atandı"Geçmiş yıllarda yapılan çalışmalara değinen Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "950 bin noktadaki okulumuzun sınıflarını bilgi otoyollarına bağladık. Eğer öğretmenimiz ve öğrencimiz de merak, gayret olursa, istediği bilgiye ulaşabilmesi mümkün. En son yapılan TEOG sınavında yaklaşık 980 öğrenci 120 sorunun 120'sini de yaptı. Birinciler Van'ın Erciş ilçesinden çıktı. Bugün gördüğünüz her 3 öğretmenden 2'si, hükümetimiz döneminde atandı. Çünkü öğretmen olmayınca eğitim olmaz. Biz fırsat eşitliğini sağladık ."
Yılmaz, eğitim alanında yapılması planlanan projeleri de anımsatarak, "Türkiye'nin eğitimde önü açıktır, yarına umutla bakabiliriz. Eğitimdir bizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkaracak, eğitimdir bizi yoksulluktan kurtaracak, eğitimdir, bizi terörden kurtaracak. Dolayısıyla inşallah önümüzdeki dönem içerisinde hem Türkiye'nin eğitim problemini çözeceğiz, hem de Sivas'ın eğitim kalitesini artıracağız. Ama bunu hep birlikte yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.