LGS Sonucları

2018 TEOG Mazeret Sınavı Nasıl Olacak 2. Dönem



2018 2. dönem TEOG sınavı geldi çattı ve 8. sınıf Ortak sınavlara girecek olan öğrenciler için sınav tarihleri, mazeret sınavı tarihleri ve 2018 Ortak sınavlar uygulama Takvimi sayfamızda. TEOG 2. dönem sınavı ne zaman yapılacak ve Mazeret sınavı ne zaman olacak? İşde detaylar...

2018 2. dönem TEOG sınavı geldi çattı ve 8. sınıf Ortak sınavlara girecek olan öğrenciler için sınav tarihleri, mazeret sınavı tarihleri ve 2018 Ortak sınavlar uygulama Takvimi sayfamızda. TEOG 2. dönem sınavı ne zaman yapılacak ve Mazeret sınavı ne zaman olacak? İşde detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2018 yılı (TEOG) 8. sınıf Ortak sınavların tarihlei Nisan olarak duyuruldu. Mazeret sınavları ise Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan, 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının %30´u ile 8. sınıfta uygulanan merkezi ortak sınav puanlarının %70´inden oluşacaktır. 6 ve 7.sınıflarda bütün derslerin notları öğretmen tarafından verilecektir.

8.sınıfta, 6 temel dersten 3 yazılısı olanların 2.´si, 2 yazılısı olanların 1.'si merkezi yazılı olarak yapılacaktır. Geri kalan derslerin yazılılarının tamamı öğretmen tarafından yapılacaktır.

Başarı puanı hesaplanırken bütün derslere ait yazılıların ve performans değerlendirmelerinin ortalaması alınarak öğrencinin o derse ait başarı notu belirlenecektir.

6, 7 ve 8.sınıfların yılsonu başarı puanı 300 üzerinden merkezi ortak sınavların puanı 700 üzerinden hesaplanacak, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ise bu ikisinin ortalaması alınarak 500 üzerinden hesaplanacaktır.

TEOG SINAV TARİHLERİ 2017

TEOG İkinci dönem merkezi ortak sınav Nisan 2018'de, mazeret sınavı ise Mayıs 2018'de gerçekleştirilecek.

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ise 5,6,7,9,10 ve 11. sınıflar için Haziran 2018'de saat 14.00´te gerçekleştirilecek.

TEOG MAZERET SINAVI HANGİ DERSLERDEN YAPILACAK?

Merkezi ortak sınavlar 2017-2018 eğitim öğretim yılı için Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenmiş “temel dersler” olan Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinden yapılacaktır.

*** MEB,2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Merkezi Sistem Ortak Sınav Yapılacak Derslerin Çalışma Takvimine Göre Ünite/Öğrenme Alanı/Konu/Kazanımların Dağılım Çizelgelerini yayımladı.İlgili sayfaya ulaşmak için buraya tıklayınız




TEOG Mazeret Sınavında Başarı İçin Bu Noktalara Dikkat!

Matematik sorularını hangi metotla çözerseniz sonuçtan emin olursunuz? Sosyal Bilgiler ve Türkçe sorularında nelere dikkat etmeli? Soruyu boş bırakmak doğru mu?

TEOG sınavına sayılı günler kala hem velilerin hem de öğrencilerin heyecanı giderek artıyor. Mayıs 2018 tarihlerinde yüzlerce öğrencinin TEOG’da ter dökeceği düşünüldüğünde sınavda başarıyı yalnızca bilgi değil ufak detaylar getiriyor. Peki, sınava girecek öğrenciler hem sınav esnasında hem de öncesinde hangi noktalara dikkat etmeli? Sınavda başarı getiren ufak detaylar neler?

Çocukların, sınavın tam olarak ne olduğunu bilmediği için kaygı geliştirdiğini ifade eden Eğitmen Koray Varol, “Sınavda başarılı olmak için öncelikle çocuğun o bilgiyi bilip bilmediği üzerinden olaya yaklaşmak gerekir. Çocuk başarılı oldukça güven kazanır. Sınavda neyin, nasıl sorulacağını anlatmak çocuğu rahatlatır, endişelerini azaltır. Bunun için de çocuğa sınava nasıl yaklaşması gerektiğinin anlatılması gerekir” dedi.

Özgüvenin az olması sınava negatif etki yapabilir ancak özgüvenin çok yüksek olması da bazen sınav sonuçlarını olumsuz etkiler diyen Varol, “TEOG sınavları zamanlama olarak diğer seçme ve yerleştirme sınavlarına oranla daha geniş bir süreye sahip sınavlardır. Her test 20 tane soru sarar, 40 dakika verir ve yanlış doğruyu götürmez. Bu 20 sorunun hepsiyle uğraşmak, sonuna kadar hepsini yapmak önemlidir. Matematik ve Fen ve Teknoloji testlerinde sınavı bitirdikten sonra soru kâğıdının üzerinden çözümlerini silip bastan tekrar çözmek, bulunan çözümleri yerine koyarak kontrol etmek hataların önüne geçmek için iyi bir yoldur. Türkçe ve İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi sınavlarında soruları tane tane okuyup sorunun kendi bütünlüğü içinde değerlendirip yapılması çok önemlidir. Özellikle paragraf ve metin verilen sorularda soruyu paragrafa göre cevaplamak gerekir” dedi.

Çocuğun kendi kendini “ben bu sınavı başarırım” diye motive etmesinin sonuçları pozitif anlamda bir tık daha ileri götürdüğünü anlatan Varol, “TEOG gibi yanlışların doğruları götürmediği bir sınavda çocuğun bilmediği soruyu boş bırakmaması gerekir. Ancak cevap verirken en olurunu bulmaya çalışıp onun üzerinden işaretleme yapması önemlidir”


Veliler bu önerileri göz ardı etmeyin!



*Büyükler çocuklarını anlamaya çalışırken genelde kendi dünyalarından bakar. Bu ciddi bir hatadır. Çocuğun farklı bir dili ve olaylara farklı yaklaşımları olduğunu unutmamak gerekir.



*Anne ve babaların, çocuğun inancını arttırıcı konuşmalar yapması önemlidir.



*Çocuğun kendi kendine “ben bunu yapacağım, olmazsa bir daha bir daha deneyeceğim, yapana kadar da ben bunun peşini bırakmayacağım” demesi gerekir.



*Öğrencilerin sınav anında canları sıkılabilir. Sınav esnasında dışarıdaki insanların neler yaptığına değil, öğrencinin teste odaklanması gerekir. Sınava son on gün kala öğrencilerin eksiklerini tespit edip, telafi etmeye çalışması ve konuda yüreklendirilmesi gerekir.



*Ailelerin her hangi bir suçlamada bulunmadan çocuklarına eksiklerini bulma konusunda yardımcı olması başarıyı artırır.



*Çocukların sınav gününde her gün normal olarak yaptıkları kahvaltıyı yapmaları, her aksam uyudukları yatakta uyumaları, her zaman giydikleri kıyafetleri giymeleri kendilerini rahat ve doğal hissetmeleri önemlidir.



*Her çocuğu mutlaka tetikleyen bazı cümleler, filmler veya bazı hareketler vardır. Sınavdan önce ailelerin bir süre çocuğun hareketlerini gözlemlemesi gerekir. Bunları yakalamak azmini ve inancını tetikleyici hareketleri yapmak çocuk için önemlidir.