LGS Sonucları

TEOG nakil işlemleri için tercih başvuruları ne zaman yapılacaktır?



TEOG Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları ne zaman yapılacaktır?

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları,

Ağustos - Eylül 2017 tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacaktır.

TEOG nakil takvimi indirmek için tıkla



TEOG 2017 tercih ve yerleştirme kılavuzu indirmek için tıklayınız

TEOG E OKUL OKUL BOŞ KONTENJAN VE TABAN PUAN BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ


TEOG 2017 Yep puanı öğrenmek için tıklayınız

TEOG 2017 tercih ve yerleştirme işlemleri için tıklayınız


Yerleştirmeye esas nakil sonucunda halen okullarda boş kontenjan mevcut olduğu kaydedilen açıklamada, nakil ve yerleştirme sonuçlarının "www.meb.gov.tr" adresinde ilan edildiği vurgulandı.

İkinci dönem nakil başvuruları Ağustos'ta alınacak, sonuçları ise Ağustos'ta duyurulacak. Üçüncü dönem nakil başvuruları ise Ağustos - Eylül 2017 tarihlerinde yapılacak, sonuçları Eylül'de açıklanacak.


Öğrenciler, bu süreler içerisinde yerleştirmeye esas nakil başvurusu için boş kontenjan şartı aranmaksızın 3 tercih yapacak ve tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden, boş kontenjan şartı aramaksızın yapıp onaylatabilecek. Yerleştirmeye esas nakil süreci Eylül itibarıyla sona erecek.

Nakillerde boş kontenjan şartı aranmadı.. Özel okulda okumak isteyenlerin yerleştirme havuzuna dahil olmadan kayıtları daha erken tarihlerde olacak. Haziran'da ise 1.5 milyon öğrencinin merakla beklediği TEOG sonuçları açıklandı. Yerleştirme puanları da Haziran'da duyurulacak. TEOG'da bu yıl A ve B grubu diye 2 tercih listesi olmayacak.

Tercihler, tek liste üzerinde öğrenciler 25 tercihte bulunabildi. Tercih formları bu yıl herhangi bir ortaokul müdürlüğünde onaylatıldı. Kayıt, sistem tarafından otomatik olarak yapıldı.


YURT DIŞINDAKİ VE AÇIKÖĞRETİMDEN MEZUN ÖĞRENCİLER NASIL NAKİL İSTEYECEK?

Yurt dışındaki öğrenciler ve açık öğretim ortaokulundan mezun öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil başvurularını Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde açılacak olan “Açık öğretim ortaokulu ve yurt dışı yerleştirmeye esas nakil başvuru ekranı” aracılığıyla yapacaktır. Başvuru çıktıları APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetler Genel Müdürlüğü-06500 Teknikokullar Yenimahalle/ANKARA adresine gönderilecektir.

Yerleştirmeye esas puanları eşit olan iki öğrencinin aynı okulu tercih ettiği ve bu öğrencilerden sadece birinin yerleştirilebildiği bir durumda, hangi öğrenci öncelik hakkına sahip olur?

Yerleştirmeye esas puanların eşit olması hâlinde, ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınır.

TEOG NAKİL BAŞVURU TARİHLERİ

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından ilk nakil başvuruları Ağustos Pazartesi günü başladı. 25 tercihinden birine yerleşemeyerek sistem tarafından otomatikman açık liseye kaydedilen öğrenciler, yerleştiği okuldan memnun olmayıp başka okula gitmek isteyen öğrenciler boş kontenjanlara nakil için başvurabiliyor. TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzunda belirtildiği gibi Ağustos - Eylül 2017 tarihlerinde olmak üzere üç tercih yapmak kaydıyla üç kez daha tercih ve yerleştirme başvurusu alınacak.

AÇIK KONTENJAN NASIL OLUŞUR?

Veli ve öğrencilerin tercih ve nakil başvurusunda bulunabilmeleri için tercih edebilecekleri okullarda kaç açık olduğunu görmeye ihtiyaçları var. Açık kontenjan oluşabilmesi için herhangi bir okula yerleştirilmiş öğrencinin herhangi başka bir okula geçmesi gerekiyor. Yerleştirilmiş öğrencilerden ne kadarı özel okullara, yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara veya Askeri Liselere geçerse o kadar açık kontenjan oluşacaktır. Aksi halde okul kontenjanlarında açık olması mümkün olmayacaktır.

ANADOLU LİSELERİNDE AÇIK KONTENJAN DÜŞÜK OLABİLİR

Bu yıl özel okulların kayıtlarının erkene alınmış olması ve özel okullara kayıt yaptıran öğrencilerin tercih sistemine girememeleri nedeni ile Anadolu liselerinde açık kontenjan olma ihtimali oldukça düşüktür.

YÜZDELİK DİLİMLERE DİKKAT!

Yerleşen öğrencilerin yüzdelik dilimleri incelendiğinde daha düşük yüzdelik dilimine sahip öğrencilerin, geçen yıla göre daha yüksek yüzdelik dilimindeki okula yerleştiği görülüyor. Örneğin geçtiğimiz yıl %17.25 diliminden öğrenci almış bir okula bu yıl %18.31 dilimindeki öğrenci yerleşmiş. Bu durum bu yüzdelik diliminde %1.06’lık bir düşüşü gösteriyor. Başka bir ifade ile %18’lik dilime kadar olan öğrencilerin yaklaşık %1’i özel veya farklı bir okul gurubunu tercih etmiş gibi görülüyor. (Toplam öğrenci sayısında geçen yıla göre az da olsa artış var.)