LGS Sonucları

TEOG geçmiş yıllarda çıkan sorular ve cevapları



TEOG 1.dönem ortak sınavlar Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Geçmiş senelerde TEOG' da çıkmış sorular neler? TEOG puanı nasıl hesaplanıyor?

Ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG merkezi ortak sınavlarının yapılacağı tarihler internet sitesi duyuruldu. Buna göre 1. dönem ortak sınavlar 23-24 Kasım 2016, mazeret sınavları 10-11 Aralık 2016'da yapılacak.

Bu sene soruların zorluk derecesi merak edilirken geçen senelerde yapılan ortak sınavlarda çıkmış sorulara çözmenin de öğrencilere çok fayda sağladığı biliniyor.

2015-2016 TEOG SINAVINDA ÇIKMIŞ SORULAR VE CEVAPLARI:

2. Dönem Merkezi Ortak Sınav Soru ve Cevapları

2014-2015 TEOG SINAVINDA ÇIKMIŞ SORULAR VE CEVAPLARI:

8.SINIFLAR 1. DÖNEM ORTAK SINAVLARI SORU KİTAPÇIKLARI VE CEVAP ANAHTARI

2013-2014 TEOG DAHA ÖNCEKİ DÖNEMLER ÇIKMIŞ SORU VE CEVAPLARI:

FEN TEKNOLOJİ SORULARI İÇİN TIKLAYIN

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORULARI İÇİN TIKLAYIN

İNGİLİZCE SORULARI İÇİN TIKLAYIN

İNKİLAP TARİHİ SORULARI İÇİN TIKLAYIN

MATEMATİK SORULARI İÇİN TIKLAYIN

TEOG'DA HANGİ DERSLER ÇIKACAK?

Sınava girecek öğrenciler TEOG sınavlarının ilk gününde Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorumlu olacaklar. İkinci günde ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sınavda sorumlu olacaklar.

TEOG'DA KAÇ SORU SORULACAK?

Yapılacak sınavlarda her dersten 20 soru sorulurken, toplamda 120 soru sorulacak.

TEOG'DA KAÇ DAKİKA SÜRE VERİLECEK?

Sınavlarda her derse 40 dakika süre verilecek. TEOG sınavlarında soru başına 2 dakika düşecek.

TEOG İÇİN BAŞVURU İŞLEMLERİ

8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için ücret yatırmayacaklardır. E-Okul Sistemine kayıtlı 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru yapmayacaklardır.

8’inci sınıf öğrencileri 2017 yılı PYBS’ye ayrıca girmeyeceklerdir. Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin başvuruları, 2017 yılı PYBS kılavuzunda belirtilen tarihlerde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır.

Açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.

Yurt dışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullardan sınava girmek isteyen öğrenciler; bu kılavuzda yer alan “EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik veya Konsolosluk yetkililerine onaylatacaklardır.

Yurt dışında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler bulundukları ülkedeki büyükelçiliklerde/başkonsolosluklarda onaylattıkları denklik belgesine göre ortak sınavlara girebileceklerdir.

Öğrenciler/veliler, birinci dönem sınavları için Kasım 2016, ikinci dönem sınavları için Mart 2016 tarihine kadar Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Emniyet Mahallesi Milas Sokak No:21 Teknikokullar 06500ANKARA-TÜRKİYE adresine APS veya dengi posta yoluyla aşağıdaki belgeleri göndereceklerdir.

TEOG PUANI HESAPLAMA

Yılsonu Başarı Puanı

Yılsonu başarı puanı, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yılsonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölümünden elde edilen puanı ifade eder. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılır.

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı

Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.

Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması

Öğrencilerin 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılır.