LGS Sonucları

TEOG'da en fazla kaç yanlış yapılmalı?



TEOG'da en fazla kaç yanlış olmalı? TEOG sınavları maratonu sona erdi.Mazeret sınavları ve 2. dönem sınavı derken, 8'inci sınıf öğrencisi için sırada tercih var. İlk 25 tercihe girmek için not ortalaması 90 olmalı. En fazla 12 yanlış hakkı var. TEOG'da iyi bir okul Kaç Puanla Kazanılır?

TEOG sınavının ilk oturum bitti.Milli Eğitim Bakanlığınca 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi ortak sınavların ikinci gün oturumu yapıldı. böylece 1. dönem sınavları tamamlandı.

1 milyon 174 bin 427 öğrenci TEOG'da ter döktü. Oturumlar saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başladı. Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanıldı.1 milyon 174 bin 427 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen sınavların soru ve cevapları videolu olarak Eğitim Bilişim A (EBA) "www.eba.gov.tr" üzerinden de yayınlandı.

TEOG MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

TEOG mazeret sınavları 10-11 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir haftasonunda mazeret sınavı yapılır. Mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde yapılır.Sonuçlar Ocak ayı içerisinde erişime açılacak.

İkinci dönem ortak sınavları ise Nisan'da, mazeret sınavları da Mayıs'ta uygulanacak. Sonuçlar ise Haziran'da açıklanacak.

TEOG tercihlerinde neler değişti?

Bu yıl TEOG’da tercih yapma hakkı, geçen yıl ‘A’ ve ‘B’ olarak hazırlanan iki tercih listesi, bakanlık meb-sinav-sonuc-sorgulama tarafından bu yıl bire düşürüldü. Veliler, okulların genel ve özel başvuru şartlarına dikkat ederek, istek sırasına göre farklı il ve ilçelerdeki okullar da dahil olmak üzere, okul türlerine göre aynı veya karışık olarak 25 okul tercih edebilecek.

Doğrudan özel okula kayıt yaptırmayı düşünen öğrenciler TEOG’da artık tercih yapmak zorunda değil. Ancak internet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında öğrencilerin karşısına ‘Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım’ ve ‘Tercih yapmak istiyorum’ butonlarından ‘Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım’ butonunu seçtiğiniz takdirde, tercih yapmanıza gerek kalmayacaktır.

Özel okula kaydını kesinleştiren öğrenciler, bu yıl TEOG tercih listesi doldurmayacak. Fakat tercihler sonucunda yapılacak yerleştirmelerde istediği bir Anadolu lisesinde boş kontenjan olursa ve puanı okulun taban puanına yakın ise, isteyen öğrenci nakil döneminde özel okuldan bu devlet okuluna başvuruda bulunabilme şansı yakalayabilir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından nakil dönemi takvimi henüz açıklanmadı.

Yerleşmeyi istediğiniz devlet okulunda boş kontenjan olursa ve puanlarınız yeterse, bu yılki yapılan değişiklikle birlikte nakil döneminde başvuru yapabilirsiniz. Bu uygulamayla Milli Eğitim Bakanlığı, devlet liselerindeki yığılmaları önlemeyi hedefliyor. Bu sebepten dolayı da özel okula kayıt tarihlerini öne çekildi.

Bu yıl içerisinde yapılan değişikliklerden biri de, özel okulların bir kısmı YEP’e göre taban puan ilan ederek, bir kısmı da Bakanlığın onayladığı yönetmeliklerine göre öğrenci kaydı alması. Öğrenci kabul yöntemleri nasıl açıkladıysa özel okullar o şekilde öğrenci kaydı yapacak. Girmeyi istediğiniz özel okul 4 dersten öğrenci alacağını açıkladıysa, o derslerin puanlarına göre öğrenci kabul edecektir.

İnternet üzerinden açılan tercih işlemleri ekranında ‘Özel okula kayıt yaptırdım, tercih yapmayacağım’ ya da ‘Tercih yapmak istemiyorum’ butonlarından herhangi birini seçmeyenler de, 12 yıllık zorunlu eğitimden dolayı sistem tarafından otomatik olarak açık liselere kayıt edilecek.

Güzel sanatlar ve spor liselerine yerleştirme işlemleri, bu liselerin giriş mevzuatı esas alınarak, tercihler doğrultusunda merkezi olarak gerçekleştirilecek. Daha önceki yıllarda bu liselere giriş için, okullarda yapılan özel yetenek sınav sonuçları, okul yönetimlerince ilan ediliyordu. Yeni yerleştirme sisteminde ise, bu okulları seçecek olan öğrenciler, yine yetenek sınavına alınacak, ancak yerleştirmeler merkezi yapılacak.

İlköğretimini tamamlayan ve tercih yapan özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler bu yıl yapılan değişiklikler sonucunda nakilleri, engel durumu ve özellikleri ile ikamet adresleri dikkate alınarak Anadolu, Anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri ile mesleki ve teknik eğitim merkezlerine her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile gerçekleştirilecek. Yerleştirildikleri okulların puanları, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin puanlarından etkilenmeyecek.

Yerleştirme sırasında YEP’lerin eşit olması halinde 8’inci sınıf Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP), bunun da eşit olması halinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflarda Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılacak. Bu durumlarda bile eşitliğin devam etmesi halinde ise tercih önceliği, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı gibi kriterler dikkate alınacak. Ancak yine de eşitlik bozulmaz ise, öğrencinin doğum tarihine bakılacak ve yaşı küçük olan tercih edilen okula yerleştirilecek.