LGS Sonucları

Dikkatsizlik TEOG'da Başarınızın Önüne Geçmesin



Dikkat Akademisi kurucu Dikkat Uzmanı Adalet Ömeroğlu, sınava sayılı günler kala artan heyecanın dikkati azalttığın söyledi.

Dikkat eksikliğinin gençlerin ve ailelerin en büyük sorunu durumunda olduğunu belirten Dikkat Uzmanı Adalet Ömeroğlu, “Özellikle sınava girecek olan gençlerde, çok çalışıp her şeyi bilip ufak hatalar ile detayları kaçırmak; olumsuz sonuçların neticesinde hayal kırıklığına neden olmaktadır. Çocukluktan başlayıp geç yetişkinliğe uzanan bu süreçte kişinin maruz kaldığı birçok sınav bulunmakta, bu sınavlar bazen kişiler için oldukça zorlayıcı olabilmektedir. Yaklaşan sınavlar, öğrenciler üzerinde çoğu zaman büyük baskı ve kaygı yaratabilmektedir. Bu durum sınava çok iyi hazırlanılmasına rağmen sınav esnasında bildiklerini uygulamaya engel olmakta ve dikkatsizce yapılan birçok hatayı da beraberinde getirmektedir. Öyleyse, aylarca verilen emeğin dar zamanda sınandığı bu sistemde dikkatimiz sayesinde bu süreç kontrol altına alınabilinir" diye konuştu.

Dikkat Uzmanı Adalet Ömeroğlu, sınav kaygısında adayların dikkat etmesi gereken hususlar konusunda ise şunları söyledi;

“Sınavda en önemli konu zamanın iyi planlanmasıdır. Bilgi ile beraber hızınızı da ortaya koymak zorundasınız. Bu zorunlulukta telaşa kapılarak panik yapmayınız. Vakit azaldıkça bilinen sorular da hata yapma oranınız artacaktır. Dolayısıyla, yapmakta güçlük çektiğiniz soruları işaretleyerek geçin; daha sonra yeniden bakarsınız ama bunun stresini diğer sorulara taşımayınız. Sınav öncesi hazırlığınızda zaten belirli bir sistematiğe sahip olduğunuzu ve soruları her zaman alışık olduğunuz bir sıraya göre çözmeniz gerektiğini de unutmayınız.

Soruları okurken bilginizi yarıştırmayınız. Bu, kaygıyı iyice arttırarak mevcut bilginizin de unutulmasına neden olacaktır. Soruları anlamaya çalışınız. Mutlaka sorunun içinde bir cevaplama mantığı bulunmaktadır. Aynı soruyu tekrar tekrar okumak yerine doğru okumaya çalışınız.

Heyecan, stres, kaygı gibi dikkati etkileyen iç unsurların dışında dış uyaranlar da etkili olmaktadır. Ses, ortamın aydınlığı gibi mekansal özelliklere takılmayınız. Sınav esnasında yalnızca sorulara odaklanınız. Çevreyi ve diğer adayları izleme molaları dikkatinizi dağıtacaktır. Bu yüzden çevresel uyarıcıların üzerini lütfen çizin ve sınav kağıdınıza yönelin. Dağılan dikkatinizi on saniye nefes alma egzersizleriyle kontrol altına alabilirsiniz.

Unutmayın ki öğrendiklerinizi uygulama becerisini sınava hazırlık aşamasında kazandınız. Gerekli olan bilgi donanımına da sahipsiniz. Paniksel davranışlar yalnız dikkatinizi ve odaklanmanızı sekteye uğratarak kendi kendinize haksızlık yapmanızdan başka bir şeye yaramayacaktır. Başarının mutlak ölçütü olmayan bu tür değerlendirme sınavları ile dikkatsizliğe yenik düşüp 'başarısızım' fikrine kapılmayın. Biraz dikkat ve zamanlama becerisiyle aşılamayacak hiçbir sınav yoktur. Kendinize güveni de esirgemeyin."

TEOG sınavı saat kaçta? diye merak eden öğrenciler ve veliler haberimizden yanıtı öğrenebilirler. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) İkinci dönem sınavları 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak.

TEOG sınavı saat kaçta?

TEOG sınavı saat kaçta? diye merak eden öğrenciler ve veliler haberimizden yanıtı öğrenebilirler. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) İkinci dönem sınavları 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak.

TEOG sınavı saat kaçta? Öğrencilerin heyecanla beklediği Ortak sınavların ikincisi 27-28 Nisan tarihlerinde yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamındaki Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) saat 09.00'da başlayacak. İşte TEOG ile ilgil merak edilen tüm detaylar.

İkinci dönem TEOG ortak sınavları için belirlenen tarih ise, 26-27 Nisan 2017. Bu sınavın mazereti de, 20-21 Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek. Her bir ders yazılısı saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak ve aynı anda tamamlanacak.

TEOG 2. dönem sınavları yarın başlayacak ve 2 gün sürecek. Merkezi ortak sınavlara 1 milyon 167 bin 854 öğrencinin katılımı öngörülüyor. Sınavlar, yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 176 okulda ve 92 bin 924 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 21 okulda gerçekleştirilecek.

Sınav öncesinde özel gereksinimlerini belgelendiren ve bilgileri modüle işlenen 3 öğrenci hastanede, 179 öğrenci evde, 10 bin 884 öğrenci tek kişilik sınıfta sınava alınacak ve bu öğrencilere 15 dakika ek sınav süresi tanınacak.

Sınavın yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde yapılacak oturumları, saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Teneffüs araları 30 dakika olacak. Sınav uygulaması tüm merkezlerde eş zamanlı gerçekleştirilecek.

Öğrenciler, yarın yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 21 Mayıs 2017 günkü ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.

Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak.

İngilizce testini 1 milyon 166 bin 275 öğrenci, Fransızca testini 383 öğrenci, Almanca testini 370 öğrenci, İtalyanca testini de 11 öğrenci yanıtlayacak.

TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendiren öğrenciler, 20-21 Mayıs 2017'ta mazeret sınavlarına girebilecek. Sınav sonuçları, haziran ayı içerisinde e-okul sisteminde açıklanacak.