LGS Sonucları

TEOG bir yerleştirme sürecidir



TEMEL Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında yapılan ikinci dönem ortak sınavlarında 17 bin öğrencinin tüm soruları doğru yanıtladığı ortaya çıkınca Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınavı bilerek kolay yaptığı yönünde eleştiriler gündeme geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Twitter'da yaptığı paylaşımda TEOG'da tam puan alan öğrenci sayısının fazla olmasının normal olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:

"TEOG süreci ile ilgili bazı yanlış anlamalar var kamuoyunda. Bir hususu hatırlatmakta yarar var. Genellikle YGS-LYS merkezi sınavlarla karıştırılıyor. Bu da yanlış anlamalara sebep oluyor. TEOG bir merkezi sınav değil. Bir yerleştirme süreci. Ve bu süreç çocuklarımızın okul notlarından oluşturuluyor. Yani normal ders yazılılarından elde ediliyor. Dolayısıyla çok sayıda öğrencinin yüksek not alması manipüle ediliyor. Tekrar hatırlatalım bu kapsamda yaptığımız sınavların çocuklarımızın normal yazılılarından hiçbir farkı yok. Ders saatinde, kendi sınıfında, işlenilen konulardan normal sınava giriyor çocuklarımız. Bu nedenle herhangi bir yazılıdan ülke genelinde kaç çocuğumuz tam puan alıyorsa burada da benzer sayıda tam puanlar var. Aynı sınıfta birden fazla öğrencinin herhangi bir dersten tam puan alması nasıl tuhaf değilse burada da öyle."

TEOG'DA MATEMATİK BARAJI AŞILDI

İKİNCİ dönem merkezi ortak sınavlarında matematik dersinin başarı ortalaması ilk defa 50 puanın üzerine çıkarak 55.35 düzeyinde gerçekleşti. İkinci dönem merkezi ortak sınavı test ve madde istatistiklerine göre Türkçe, matematik, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, fen bilimleri, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi sorularının yer aldığı testler arasında en çok doğru yapılan test, 146 bin öğrencinin 20 sorunun tamamına doğru yanıt vererek 100 tam puan aldığı din kültürü ve ahlak bilgisi oldu.